Εργαστήριο Ποιώ του Δήμου Αθηναίων

εργαστήριο ποιώ

Πρόκειται για ένα maker space, το πρώτο δημόσιο στην Ελλάδα, μια σύγχρονη δομή μέσα στην οποία δημιουργικότητα και τεχνολογία συνδυάζονται καθημερινά και προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης.

Στο Maker Space του δήμου Αθηναίων προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες και επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής.

Οι δράσεις του προσαρμόζονται σε κάθε κατηγορία χρηστών, είτε προέρχονται από τον χώρο των δημιουργικών επαγγελμάτων είτε πρόκειται για άτομα χωρίς καμία εξοικείωση με το αντικείμενο και τις πρακτικές του Εργαστήριου.

Βρίσκεται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο 290τ.μ. Περιλαμβάνει μηχανήματα και ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και κατασκευής (laser cutters, 3d printers, CNC router κ.ά.) καθώς και ποικίλα εργαλεία χειρός για την κατασκευή αντικειμένων καθημερινής αλλά και ειδικής χρήσης.

Από το 2017 που άνοιξε τις πόρτες του, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχουν επισκεφθεί τους χώρους του για ενημέρωση και συνεργασία περισσότερα από 12.000 άτομα και 226 φορείς.

Λειτουργεί με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε. Το όνομά του βγαίνει από την πιο κοντινή σε σημασία ελληνική λέξη στο “make”, που είναι το “ποιώ” – δημιουργώ, κατασκευάζω, φτιάχνω.

Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά 08:00-20:00.

Επικοινωνία: info@athens-mms.gr | 210 3472766

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη, 11854

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
Ώρες Λειτουργίας
  • Καθημερινές
    08:00-20:00
Χάρτης Χώρου
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο