Όραμα / Αποστολή

Αναδεικνύουμε την Αθήνα σε πρωτεύουσα πολιτισμού, δημιουργίας, συνεργασίας.

Ο Δήμος Αθηναίων αναγνωρίζει τον πολιτισμό ως βασικό πυλώνα ο οποίος προάγει την κοινωνική συνοχή και προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση, ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση στις Αθηναίες και τους Αθηναίους, επισκέπτες της πόλης, μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τον πολιτισμό προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλλιτεχνική έκφραση και υποστηρίζουμε την ανάπτυξη νέων ταλέντων Ελλήνων και μεταναστών, αλλάζουμε και βελτιώνουμε τη ζωή μας, κάνοντας τον πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Στο cultureisathens.gr παρουσιάζουμε ένα ενιαίο και πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου Αθηναίων που υπηρετούν τον πολιτισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε θεάματα και ακροάματα υψηλής ποιότητας, και μέσα από τις σταθερές συλλογές μας, αλλά και με τις περιοδικές εκθέσεις μας στα μουσεία της πόλης, με εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, με φεστιβάλ και διεθνείς διοργανώσεις που είναι πλέον θεσμοί, με συμπράξεις και συνέργειες με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού χάρτη επενδύοντας στον αδιάκοπο ιστό που ενώνει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό με την σύγχρονη πλούσια καλλιτεχνική έκφραση.

Οι βασικές μας αρχές συνοψίζονται στα:

  • Η διαφάνεια επιβάλλεται ως βασική αρχή στις πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.
  • Χαράσσουμε εντός του 2024 με επαγγελματικό τρόπο και με ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες την πολιτιστική στρατηγική του Δήμου. Για κάθε μία πράξη πολιτισμού θα υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση.
  • Δίνουμε ζωή στα πολιτιστικά κέντρα κάθε Δημοτικής Κοινότητας με διοργάνωση φεστιβάλ σε κάθε μία ξεχωριστά.
  • Ξεκινάμε το πρόγραμμα My City Every Week. Με εβδομαδιαίο προγραμματισμό εκδηλώσεων αναδεικνύουμε την Αθήνα που πρωτοπορεί στον πολιτισμό. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνουμε και εκείνες τις κοινότητες μεταναστών που επιθυμούν την ενσωμάτωσή τους στη ζωή της πόλης.
  • Ενισχύουμε την πολιτιστική ζωή με φθηνά θεατρικά εισιτήρια.
  • Συνεργαζόμαστε με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και τους συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων, για συνεχή διοργάνωση εκδηλώσεων στους δημόσιους χώρους της Αθήνας.
  • Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές επιδιώκουμε τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τη διοργάνωση στην Αθήνα, σε τακτική βάση, ενός Διεθνούς Forum Ολυμπιακών Πόλεων. Στόχος είναι η Αθήνα να αποκτήσει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του Ολυμπιακού θεσμού, ενσωματώνοντας δυναμικά στη ταυτότητα της την πλούσια Ολυμπιακή ιστορία της.

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο