Ποιοι είμαστε

Με αφετηρία το τριετές σχέδιο Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens, για να αναβαθμίσουμε, να αναδείξουμε και να ενοποιήσουμε τον πολιτιστικό ιστό της πόλης αξιοποιούμε  πρωτίστως τις δικές μας δυνάμεις, τους δύο φορείς πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων που έχουν στο δυναμικό τους ανθρώπους με πολυετή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη.

Μέσω του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net,  είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες, σε νέες δυνατότητες επενδύοντας σε δημιουργικές συνέργειες με πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια και το Athens Film Office,  ο Αθήνα 9. 84  και το Innovathens.

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υπηρετεί  αυτό που λέει το όνομά του: αναδεικνύει την αδιάρρηκτη συνάφεια πολιτισμού και αθλητισμού στην Αθήνα. Φέρνει με τις δράσεις του τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό, κοντά στους πολίτες της Αθήνας, συμβάλλοντας έτσι  στη ψυχαγωγία και τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, συλλογικής συνείδησης και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Ο ΟΠΑΝΔΑ, δεν είναι απλώς μια δομή του Δήμου Αθηναίων. Είναι ένας ενεργός πυρήνας πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής μάθησης, που αφουγκράζεται τον παλμό και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής στην πόλη. Δίνει ζωή  σε κάθε γειτονιά της πόλης, γεμίζει με ανάσες πολιτισμού και αθλητισμού την καθημερινότητα όλων, κατοίκων και επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, κοινωνικής ομάδας και ηλικίας. Με παραστάσεις μουσικής και θεάτρου, με εικαστικά και εκθέσεις, με φεστιβάλ και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης, ο ΟΠΑΝΔΑ επιδιώκει καθημερινά να δώσει το «άλας» της ζωής, το ευ ζην, στους πολίτες της Αθήνας.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, που έχει μεταμορφωθεί στον πιο ζωντανό χώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

Το όραμα της Τεχνόπολης είναι να ενισχύει την ανάπτυξη των διαφορετικών κοινοτήτων και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης.

Συναυλίες, εκθέσεις, performances, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σεμινάρια αφιερωμένα στις νέες τεχνολογίες, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας από το INNOVATHENS powered by Samsung και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα είναι μερικές μόνο από τις 900 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Τεχνόπολη.

Athens Culture Net (ACN)

Το Athens Culture Net (ACN) είναι το δίκτυο πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, ένας συνδετικός κρίκος που ένωσε πολιτιστικούς φορείς, μεγάλους και μικρούς, δημόσιους και ιδιωτικούς δημιουργώντας ένα ενεργό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο για τους ανθρώπους που ζουν στην πόλη, τους επισκέπτες, τους καλλιτέχνες και τα ιδρύματα. Το δίκτυο αναπτύχθηκε με την ιδέα ότι η συνεργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία οποιασδήποτε πολιτιστικής κοινότητας και στόχος του είναι να προσφέρει υποστήριξη, λύσεις και δικτύωση, με σκοπό την αύξηση της πρόσβασης σε ποιοτικό πολιτιστικό προγραμματισμό σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Παράλληλα, αντικείμενο του δικτύου είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού της ελληνικής πρωτεύουσας, μαζί με τη μοναδική κληρονομιά της αρχαιότητας, ώστε να γίνει η πόλη των Αθηνών ελκυστικός και φιλόξενος προορισμός για τους ξένους επισκέπτες.

Art Athina, Atopos Contemporary Visual Culture, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Βρετανικό Συμβούλιο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Γαλλική Σχολή Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών, Δίκτυο Συγγρού, Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Εθνική Γλυπτοθήκη / Εθνική Πινακοθήκη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ΕλληνοΑμερικάνικη Ένωση, Ζάππειον Εκθεσιακό Μέγαρο, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Ινστιτούτο Γκαίτε, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ινστιτούτο Πούσκιν, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης [ΜΙΕΤ], Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη, Πειραιώς, Ισλαμικής Τέχνης, Γκίκα, Παιχνιδιών), Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Μπιενάλετης Αθήνας, ΝΕΟΝ, Νομισματικό Μουσείο, ΟΠΑΝΔΑ, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πολεμικό Μουσείο, Polyeco Contemporary Art Initiative [PCAI], Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Ωδείο Αθηνών, Τσέχικο Κέντρο, Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, Αφοί Αντωνόπουλοι, Διαβάζω για τους Άλλους, Δίκτυογια τα Δικαιώματα του Παιδιού, ΕΑΡ 17 / Κώστας Τσιούκας, Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων (Art-EAC), ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ, Θεατρική Εταιρεία Όψεις, Θεατρικός Οργανσμός ΠΡΟΣΩΠΟ, Κινητήρας, Με τα λόγια [γίνεται], ΜικρόΠολυτεχνείο, Μικρογεωγραφίες, ΜορφέςΈκφρασης, ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, Όχι Παίζουμε (Urban Dig Project), Π.Ε.Ε.Μ.Π.Ι.Π. (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών ΠτυχιούχωνΙονίου Πανεπιστημίου), ΠΥΡΝΑ, ΣύλλογοςΟικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, Ύλη[matter]HYLΕ, ΦΡΜΚ, 3 137, Action Aid/Επίκεντρο, AnoMia, Art Vouveau, ARTENS, ARTWORKS, Balkans Beyond Borders, Bijoux de Kant, CHALLEDU, Creo Dance Company, El Sistema Greece, Free Thinking Zone, Literature.gr, Locus Athens/Tavros, Mind the Fact/Polyplanity Productions, miss dialectic,Monamas Theatre Company, Mum Social Club, Orila, Platforms Project, Radio Atenes Institute, Snehta Residency, so7, Soma, Spectrum, State of Concept, T.A.F. / The Art Foundation, The Greek Story, Tidal Flow Art, Vasistas, Ventus Ensemble, Victoria Square Project, We Need Books, World Human Forum

Athens Film Office

Με έδρα τη γενέτειρα του θεάτρου και της αφήγησης στον κόσμο, την Αθήνα, το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζει διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές, παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες που διευκολύνουν τις ανάγκες της παραγωγής. Με στόχο να γίνει η Αθήνα μια φιλική πόλη για τον κινηματογράφο, και έτσι να βοηθηθεί η τοπική οικονομία και η Ελληνική Βιομηχανία Κινηματογράφου, το AFO βοηθάει τους παραγωγούς στην ανεύρεση των κατάλληλων τοποθεσιών, στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών, συμβουλές για κυβερνητικά προγράμματα οικονομικής βοήθειας, κ.α.

ΑΘΗΝΑ 9. 84

Ο Αθήνα 9. 84 αποτελεί το πρώτο ελεύθερο ραδιόφωνο της χώρας με επίσημη πρώτη ημερομηνία εκπομπής την 31-5-1987. Από τότε εκπέμπει συνεχώς με ενημερωτικές, πολιτιστικές, οικονομικές και αθλητικές εκπομπές, αφουγκράζεται κάθε εποχή και ανάγκη της κοινωνίας, δημιουργεί  και αναμεταδίδει ραδιοφωνικά γεγονότα. Ήταν, είναι και θα είναι ο επίσημος σταθμός της πόλης. Καθημερινά φρεσκάρει τις μουσικές και τα τραγούδια του, συνδυάζει την ενημέρωση με τον πολιτισμό, αγκαλιάζει τις τέχνες, προωθεί μικρές και μεγάλες δράσεις, κατεβαίνει στις γειτονιές, αγκαλιάζει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ομάδων αλλά και ιδιωτών στην έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία. Ο Αθήνα 9. 84 εκπέμπει ζωντανά 20 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ο Αθήνα 9. 84 είναι το Ραδιόφωνο της Πόλης.

Innovathens

Το Innovathens είναι ένας σύγχρονος, ανοιχτός χώρος ενίσχυσης της νέας επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ένας κόμβος συνάντησης για ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες που θέλουν να τις κάνουν επιχείρηση. Ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες και διαρκώς μεταβαλλόμενες γνωστικές ανάγκες ανθρώπων που αναζητούν εργασία σ’ ένα όλο και πιο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον. Για να επιτευχθούν όλα αυτά, στο Innovathens ενώνουν τις δυνάμεις τους σύμβουλοι επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, υποψήφιοι επενδυτές, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εξειδικευμένοι μέντορες, που προσφέρουν τις υπηρεσίες στους με συνέπεια και υψηλό επαγγελματισμό. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, λειτουργεί μέσα σ’ ένα από τα παλιά αεριοφυλάκια της Αθήνας, στο Γκάζι, πρωτότυπα μετασκευασμένο για τις ανάγκες του και είναι οργανικά ενταγμένο στις δραστηριότητες της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο