Πρόγραμμα Δημόσιων Τοιχογραφιών

Πρόγραμμα Δημόσιων Τοιχογραφιών

Πρόκειται για μια μεγάλη παραστατική εικόνα φανταστικών μορφών δανεισμένων από τον φυσικό κόσμο, την οποία υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα παιδιά.
Το έργο απεικονίζει ένα ποταμάκι που “τρέχει” στους Αμπελόκηπους, ενώ το μεγάλο δέντρο, ακριβώς από πάνω, φιλοξενεί ένα σπίτι, που συναρπάζει τους μαθητές λειτουργώντας σα “μυστικό παράθυρο”.
Mια “παιχνιδιάρικη” εξπρεσιονιστική τοιχογραφία που απεικονίζει έναν αγρό πλάι σε ένα υδάτινο τοπίο και μια γάτα να χασμουριέται νωχελικά.
ΙΝΟ
Το πρόγραμμα των δημόσιων τοιχογραφιών ενισχύεται με ένα ακόμη εντυπωσιακό έργο, αυτή τη φορά από τον Έλληνα καλλιτέχνη ΙΝΟ, γνωστό για τα έργα του σε πόλεις σε όλο τον κόσμο,  που ζωγράφισε στην επιφάνεια κτιρίου της Αθήνας αναρτημένος σε σχοινιά....
ακρόπολη τοιχογραφία
Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για μια βιώσιμη και ανθεκτική πόλη, υλοποίησε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) ένα mural μεγάλων διαστάσεων που κοσμεί τον τοίχο του ξενοδοχείου Athenian Callirhoe.
δημοτικό σχολείο αθηνών
Η τοιχογραφία στο σχολείο του Μετς, εμπνευσμένη από το έργο του Γερμανού ζωγράφου Johann Georg Christian Perlberg, με τίτλο «Ο νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου» (ή «τα Τύμπανα του πολέμου της Ανεξαρτησίας»), φιλοξενείται στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και φιλοτεχνήθηκε από τον street artist SAME84.
cacao rocks
Στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών από τον Δήμο Αθηναίων εντάσσεται και η τοιχογραφία του street artist Cacao Rocks με έμπνευση από το 1821. Ο γνωστός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα, στο πλαίσιο ανάδειξης προσωπικοτήτων από τον χώρο της διανόησης και της λογοτεχνίας, που με τη δράση τους συνέβαλαν στη διάδοση του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων.
guido van helten
Ο διεθνούς φήμης Αυστραλός street artist Guido van Helten φιλοτέχνησε μια μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία, η οποία αποτίει φόρο τιμής στη γειτονιά της Αθήνας που τη φιλοξενεί και είναι ταυτισμένη με την έκδοση και διακίνηση των βιβλίων.
ενιαίο λύκειο αθηνών
Ένα εντυπωσιακό έργο εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή Ανδρέα Κάλβου κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του 18ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών, στα Πατήσια.
adi ioshpe
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου στην οδό Λέκκα 24, απέκτησε πνοή και χρώμα, χάρη στη συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ, στην Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων.
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο