Πρόγραμμα Δημόσιων Τοιχογραφιών

Πρόγραμμα Δημόσιων Τοιχογραφιών

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για μια βιώσιμη και ανθεκτική πόλη, υλοποίησε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) ένα mural μεγάλων διαστάσεων που κοσμεί τον τοίχο του ξενοδοχείου Athenian Callirhoe.
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου στην οδό Λέκκα 24, απέκτησε πνοή και χρώμα, χάρη στη συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ, στην Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων.
Στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης που έχει μετατραπεί σε καλλιτεχνικό καμβά, προστέθηκε η δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Demetrio Di Grado.
Το έργο φιλοτεχνήθηκε στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου από τον Έλληνα streetartist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) Ερωτόκριτος και Αρετούσα.
Πέντε γνωστοί καλλιτέχνες street art όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ιταλία δημιούργησαν μια μεγάλη τοιχογραφία που άλλαξε την όψη του πεζόδρομου της οδού Θεσσαλονίκης.
Ο διεθνούς φήμης Αυστραλός street artist Guido van Helten φιλοτέχνησε μια μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία, η οποία αποτίει φόρο τιμής στη γειτονιά της Αθήνας που τη φιλοξενεί και είναι ταυτισμένη με την έκδοση και διακίνηση των βιβλίων.
Ένα εντυπωσιακό έργο εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή Ανδρέα Κάλβου κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του 18ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών, στα Πατήσια.
Στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών από τον Δήμο Αθηναίων εντάσσεται και η τοιχογραφία του street artist Cacao Rocks με έμπνευση από το 1821. Ο γνωστός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα, στο πλαίσιο ανάδειξης προσωπικοτήτων από τον χώρο της διανόησης και της λογοτεχνίας, που με τη δράση τους συνέβαλαν στη διάδοση του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων.
Η τοιχογραφία στο σχολείο του Μετς, εμπνευσμένη από το έργο του Γερμανού ζωγράφου Johann Georg Christian Perlberg, με τίτλο «Ο νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου» (ή «τα Τύμπανα του πολέμου της Ανεξαρτησίας»), φιλοξενείται στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και φιλοτεχνήθηκε από τον street artist SAME84.
Αναζήτηση Εκδηλώσεων
EL
Μετάβαση στο περιεχόμενο