Αστικές Παρεμβάσεις

Αστικές Παρεμβάσεις

βάτσλαβ χάβελ
Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας και η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας , σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες σε έναν από τους πιο σημαντικούς Τσέχους της νεότερης τσεχικής ιστορίας, τον τελευταίο Πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας και πρώτο Πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας (μετά τον χωρισμό της χώρας σε δύο ανεξάρτητα κράτη), τον Βάτσλαβ Χάβελ.
adrian paci
Η πλατεία Βικτωρίας φιλοξενεί τη νέα in-situ εικαστική εγκατάσταση του εικαστικού Αντριάν Πάτσι, «We Apologize». Η εικαστική εγκατάσταση συνοδεύεται από ένα παράλληλο δημόσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, συζητήσεις πάνω στις θεματικές που θέτει το έργο, ξεναγήσεις και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες.
οτε
3 καλλιτέχνες ανέλαβαν να ομορφύνουν τα ΚΑΦΑΟ της Φωκίωνος Νέγρη σε συνεργασία με το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Χρησιμοποιώντας πινέλα και μπογιά, τους έδωσαν χρώμα και ζωντάνια, ενώ με το ειδικό υλικό που προστέθηκε στη συνέχεια, εξασφαλίστηκε η προστασία των ΚΑΦΑΟ από μελλοντικές φθορές.
παγκράτι
Στην αποκατάσταση ενός πολυφωτογραφημένου σημείου στο Παγκράτι, την γνωστή σκάλα «πιάνο», προχώρησαν οι Atenistas με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων και του Μουσείου Γουλανδρή
πάρκο κλωναρίδη
Τα 27 παγκάκια του πάρκου φιλοτεχνήθηκαν από σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, δίνοντας εικαστική χροιά στο χώρο
ελληνική επανάσταση έκθεση
Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, το grmag και το pod.gr, περιλαμβάνει αφίσες πρωτότυπων έργων από σημαντικούς εικαστικούς, φωτογράφους, σκιτσογράφους, γραφίστες και δημιουργικά γραφεία επικοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα διαφορετικό αφιέρωμα στα «200 χρόνια Ελλάδα»
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο