Η μεγαλύτερη τοιχογραφία που υλοποιήθηκε ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

γυμναστικός σύλλογος αθήνα

Η μεγαλύτερη τοιχογραφία που υλοποιήθηκε ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων κοσμεί από σήμερα έναν τοίχο επιφάνειας 1.100 τ.μ. έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας έναν ιστορικό χώρο, αυτόν του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της χώρας, υλοποίησε με τη συμβολή οκτώ ταλαντούχων street artists, ένα εντυπωσιακό -τόσο σε μέγεθος όσο και σε αισθητική- mural το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αθλητικά ιδεώδη.

Περιμετρικά του Πανελληνίου, οι τοίχοι επί των οδών Μαυροματαίων και Ευελπίδων, απέκτησαν χρώμα και ζωντάνια. Το τελικό αποτέλεσμα αναβαθμίζει αισθητικά ένα κεντρικό σημείο της πόλης, ένα αληθινό τοπόσημο, που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί.

Στον χώρο που αναλογούσε στον καθένα από τους καλλιτέχνες δημιουργήθηκε ένα έργο που, στο σύνολό του, υπογραμμίζει την μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και τη σημασία του στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. 

Ο Soteur, ο Tzomakas, ο Bassment Rats, ο Cacao Rocks, ο Kez, ο Volkov, ο Γιαννακόπουλος και ο Gospel είναι οι οκτώ street artists που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης σε τοίχο. Το mural αποτυπώνει το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα, αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν και στέλνει ηχηρά μηνύματα για το υγιές μέλλον του αθλητισμού.

Τον συντονισμό του έργου ανέλαβε το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων υπό την εποπτεία της Κατερίνας Κοσκινά, ενώ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Art Hub Athens.

Τα χρώματα για τη δημιουργία της τοιχογραφίας –συνολικά 812 λίτρα- παραχώρησε η KRAFT Paints μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Το σύνολο της τοιχογραφίας θα καλυφθεί με υλικό αντι-γκράφιτι, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μελλοντικές φθορές.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα.

Web: www.cityofatherns.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο