Κεντρική Βιβλιοθήκη

κεντρική βιβλιοθήκη

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και στεγάζεται σήμερα στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2 στο Σταθμό Λαρίσης.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει σπάνιο εκδοτικό υλικό και περιλαμβάνει περισσότερους από 65.000 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας, αρκετές σπάνιες και πρώτες εκδόσεις, αρχείο εφημερίδων από το 1852 έως το 1999, αρχείο περιοδικών από το 1849 με περισσότερους από 1.000 τίτλους, αρχείο ΦΕΚ από το 1833 έως το 2007, παλαιά ημερολόγια, καθώς και συλλογή με αθηναϊκές καρτ ποστάλ.

Επίσης, η μουσική συλλογή της βιβλιοθήκης, δωρεά του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών, αποτελείται από 800 περίπου τίτλους μουσικών βιβλίων και περιοδικών, 10.000 περίπου τίτλους μουσικών εντύπων και μεγάλο αριθμό ψηφιοποιημένων μουσικών τεκμηρίων.

Αξίζει, να αναφερθεί ότι στη συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται οι βιβλιοθήκες των μεγάλων δωρητών του Κωνσταντίνου (Αγαθόφρονα) Νικολόπουλου,Γιώργου Χαριτάκη, Δημήτρη Καμπούρογλου, Ηλία Τσιριμώκου και Γ. & Ι. Δερβενιώτη, καθώς και η προσωπική συλλογή του Γεωργίου Βλάχου, η οποία αποκτήθηκε με αγορά.

Στη διάθεση των  χρηστών υπάρχουν δύο φωτεινά και άνετα αναγνωστήρια με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi) , ηλεκτρονικό κατάλογο (opac) στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε κάνοντας κλικ εδώ.

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική,προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της, και μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Στους χώρους τις Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα, εκθέσεις, σεμινάρια κ.α.

Επίσκεψεις μόνο κατόπιν ραντεβού

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
Λεπτομέρειες Χώρου
Ώρες Λειτουργίας
  • Καθημερινές
    Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 09:00-17:00 | Τρίτη, Πέμπτη 09:00-19:00
Χάρτης Χώρου
Search Event
Εκδηλώσεις του Venue
Μετάβαση στο περιεχόμενο