Όλη η Αθήνα μια σκηνή: Έπεσε η αυλαία της μεγαλύτερης σκηνής στην πόλη!

17.000 θεατές 43 ημέρες, 70+ εκδηλώσεις, 17 γειτονιές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες

Φέτος το καλοκαίρι, ολόκληρη η Αθήνα, στο κέντρο και τις γειτονιές, μετατράπηκε σε μία μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής, που φιλοξενήθηκαν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή»*, που επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), περισσότεροι από 17.000 θεατές παρακολούθησαν, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2022, συνολικά 73 εκδηλώσεις σε 17 γειτονιές και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για την λήξη του προγράμματος: “Οραματιστήκαμε να κάνουμε πραγματικά όλη την Αθήνα μια σκηνή! Φανταστήκαμε νότες, μελωδίες και θέατρο να πλημμυρίζουν άλση, πλατείες, και πεζοδρόμους προσφέροντας πολιτισμό ελεύθερα για όλους. Και παράλληλα, να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες και τον κόσμο του πολιτισμού. Και τα καταφέραμε όλα αυτά μαζί με το Αθηναϊκό κοινό που αγκάλιασε όλες τις εκδηλώσεις μας και μας προκαλεί να κάνουμε το πρόγραμμα αυτό θεσμό!”

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίστρας στα Πετράλωνα και στην Ελληνορώσων και ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη ήταν τα σημεία, στα οποία ο Δήμος Αθηναίων έδινε ραντεβού κάθε απόγευμα με τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης για καλοκαιρινή ψυχαγωγία.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τις εκδηλώσεις https://youtu.be/femnLftt9pU

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο