Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το νέο λειτουργικό και εύχρηστο portal cityofathens.gr

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το νέο χρηστικό portal του Δήμου Αθηναίων, ένα σύγχρονο και εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την αρχή, με επίκεντρο τις ανάγκες του πολίτη, του επαγγελματία και του επισκέπτη της Αθήνας.

Η νέα φιλοσοφία

Το ολοκαίνουργιο https://cityofathens.gr μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο ψηφιακό εργαλείο, ευχάριστο στην περιήγηση και λειτουργικό, αντικαθιστώντας -περίπου μετά από μία δεκαετία- την ξεπερασμένη φιλοσοφία του προηγούμενου site. Η λογική του βασίζεται στην εξαιρετική ευκολία της χρήσης, καθώς κάθε πληροφορία δίνεται στον επισκέπτη με απλουστευμένο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει κάποιος τη δομή και τις υπηρεσίες του δήμου για να μπορέσει να “φτάσει” στην πληροφορία που ψάχνει, αλλά ότι η πληροφορία τού προσφέρεται απλά και γρήγορα, με λίγα κλικ.

Μέσα από το πεδίο “αναζήτηση” που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει εύκολα οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με τον δήμο, να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η έκδοση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στον δακτύλιο, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση ακινήτου κλπ. Στο ίδιο site, μπορεί να ανακαλύψει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα προγράμματα που προσφέρει ο δήμος, αλλά και πώς να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τα αδέσποτα στην Αθήνα κ.ά.

Η θετική εμπειρία που προσφέρει το portal ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι βασικές πληροφορίες έχουν οργανωθεί σε ειδικές θεματικές ενότητες. Έτσι, οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες για τις αθλητικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την καθαριότητα και την ανακύκλωση, τους χώρους πρασίνου και το περιβάλλον, τη στάθμευση, την υγεία, το παιδί, την τρίτη ηλικία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα ΑμεΑ, τη δια βίου μάθηση, την κοινωνία των πολιτών, την επιχειρηματικότητα, τα αδέσποτα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την παρουσίαση του νέου ιστότοπου του δήμου, τόνισε: «Το νέο, σύγχρονο portal του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα ακόμη ψηφιακό βήμα αυτής της δημοτικής αρχής, που βάζει τις ανάγκες του πολίτη στο επίκεντρο. Ο δήμος οφείλει να εξυπηρετεί γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τους δημότες του, γι’ αυτό και ό,τι κάνουμε έχει στόχο να μειώσει τη γραφειοκρατία, να διευκολύνει τις ανάγκες των Αθηναίων και των επαγγελματιών της πόλης, αλλά και να εντάξει την Αθήνα στη νέα ψηφιακή εποχή. Το νέο portal συμβάλλει στη διαφάνεια και “χτίζει” μια καλύτερη και πιο άμεση σχέση ανάμεσα στον δήμο και τους πολίτες. Καλούμε κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο να περιηγηθεί σε αυτό και να ανακαλύψει τις δυνατότητες που προσφέρει». 

Νέα εποχή στην καθημερινή σχέση του πολίτη με τον δήμο

Στο φιλικό, ψηφιακό περιβάλλον του https://cityofathens.gr/ οι χρήστες του portal μπορούν -πλέον- εύκολα, είτε από το κινητό τους τηλέφωνο, είτε από τον υπολογιστή/τάμπλετ:

·       Να εκδώσουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.

·       Να βρουν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος, αλλά και αυτές για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία.

·       Να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

·       Να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

·       Να ενημερωθούν για τις πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις που προσφέρει ο δήμος.

·      Να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και να διαβάσουν τις αποφάσεις που τους αφορούν.

·       Να μάθουν για τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών.

·       Να ενημερωθούν για τα νέα του δήμου.

Το νέο portal διασυνδέεται με όλες τις ιστοσελίδες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου όλες οι πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες και εύκολα προσβάσιμες, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους ξένους επισκέπτες της πόλης.

Το βίντεο της παρουσίασης του portal, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο