Πολιτιστικό Summer Camp για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δήμο Αθηναίων

Συνολικά 186 μικροί Αθηναίοι δημότες, ηλικίας 4-12 ετών, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο «Πολιτιστικό Summer Camp» του Δήμου Αθηναίων -ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά τον ερχόμενο Ιούνιο, με τη συμμετοχή εννέα πολιτιστικών φορέων της πόλης. Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα σε μονογονεϊκές οικογένειες που είτε δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, είτε δε διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον για τη φροντίδα και απασχόληση των παιδιών τους κατά τη θερινή περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Κάθε θέση ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες δημιουργικής απασχόλησης μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα την περίοδο από 20 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου. Σε συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στο «Summer Camp», ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, να ανακαλύψουν νέες δραστηριότητες, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να κοινωνικοποιηθούν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσα από αυτό το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα στο καλοκαίρι, κερδίζοντας πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και χαμόγελα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μέσω τους προγράμματος, προσφέρουμε μία διέξοδο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δεν έχουν την απαραίτητη κοινωνική και οικονομική στήριξη, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, επισημαίνει: «Αγκαλιάζουμε κάθε δράση που έχει στόχο να στηρίξει τις ευάλωτες οικογένειες της Αθήνας. Στεκόμαστε δίπλα τους, φροντίζοντας να εξασφαλίσουμε όχι μόνο τα αναγκαία στην καθημερινότητά τους, αλλά και ό,τι ακόμη μπορεί να προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία».

Δραστηριότητες με έμφαση στον πολιτισμό

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν σε ομαδικές δραστηριότητες, με έμφαση στον πολιτισμό και την τέχνη. Τα παιδιά γνωρίζουν την πόλη της Αθήνας και την ιδιαίτερη πολιτιστική της κληρονομιά, συμμετέχουν σε μουσειακές εμπειρίες με εκθέματα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αξίας, παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και κατασκευές, κάνουν μαθήματα κουκλοθέατρου, μουσικοκινητικής αγωγής, χορού, γυμναστικής, θεατρικού παιχνιδιού. Ακόμη, συμμετέχουν στην αφήγηση παραμυθιών, σε καλλιτεχνικές χειροτεχνίες, σε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, σε εργαστήρια λαϊκής παράδοσης, σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα φυσικού περιβάλλοντος και σε δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.

Οι εννέα πολιτιστικοί φορείς

Αναλυτικά, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β ́ Κολωνάκι (8:00-16:00)

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ,  Αγίας Φιλοθέης 17 Πλάκα (09:00-15:00)

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 Θησείο (08:00-16:00)Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 Κολωνάκι (09:00-15:00)Μουσείο Μπενάκη,  Κουμπάρη 1 Κολωνάκι (09:00-15:00)

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας Κολωνάκι, (09:00-16:00)

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Πειραιώς 100 Τεχνόπολη-Γκάζι (08:00-16:00)

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Kόδρου 9 Πλάκα (08:00-15:30)

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 Ταύρος (08:00-15:00)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση θα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα: https://athens.opensocialnet.gr/.

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων γίνεται μέσω της σελίδας https://athens.opensocialnet.gr/. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων – φακέλων συμμετοχής έχει οριστεί η Τρίτη 31-05-22 και ώρα 17.00. Σε περίπτωση δυσκολίας καταχώρησης της αίτησης στο πληροφοριακό σύστημα, θα παρέχονται υπηρεσίες help-desk, τις εργάσιμες ημέρες από 13/5/2022 μέχρι 31/5/2022 και ώρες 10:00 – 17:00, στα τηλέφωνα 210 3312001-3 .

Η  δράση υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (E.A.T.A. Α.Ε.) στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης «Αθήνα 2020: Βιώσιμη ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.

web: cityofathens.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο