Κυριακές στην Αθήνα: Πινακοθήκη… «ανοιχτή», έλα όπως αισθάνεσαι!: Ιστορίες τέχνης, διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 | Ελεύθερη συμμετοχή – Με κράτηση θέσης

Τι σχέση έχει το φως με την Πλατωνική φιλοσοφία; Τα βιβλία και τα έργα τέχνης πώς συνδέονται; Οι «Κυριακές στην Αθήνα», η αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων, επιστρέφει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τον Δήμο Αθηναίων με μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις που θα αναδείξουν τη σπουδαία έννοια της συμπερίληψης. Αυτή τη φορά, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται και δημιουργούν ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσκαλούν τα παιδιά από 5 ετών να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο πως είμαστε «όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Πρόκειται για την τελευταία «Κυριακή» της επιτυχημένης και ιδιαίτερα αγαπημένης σειράς δράσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο, προσφέροντας μία φορά τον μήνα δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture Is Athens.

Η τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που έχει σχεδιάσει ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο, και στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων που συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Πινακοθήκη… «ανοιχτή», έλα όπως αισθάνεσαι!: Ιστορίες τέχνης, διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 11 ετών

Βάζοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της πολυπολιτισμικής γειτονιάς του Μεταξουργείου σε συνδυασμό με τα έργα της Νίνας Παπακωνσταντίνου που υπάρχουν στον εκθεσιακό χώρο και δημιουργούνται με αφορμή βιβλία που αγαπά, τα παιδιά θα αντιληφθούν πώς το κείμενο μπορεί να γίνει έργο τέχνης και πώς η τέχνη μάς συμπεριλαμβάνει όλους!

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο,104 36)

Ώρα: 11.00
Διάρκεια: 60-70’

Κρατήσεις: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, 210-5202420 (Δε-Πα 10.00-13.00)
*Περιορισμένος αριθμός ατόμων

Περισσότερες πληροφορίες:
cultureisathens.gr
gasmuseum.gr
opanda.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο