Αθηναϊκές Διαδρομές: Περίπατος στην διαχρονική πορεία του Μαραθωνίου δρόμου από το 1896 έως σήμερα

Το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή με θέμα: “Περίπατος στην διαχρονική πορεία του Μαραθωνίου δρόμου από το 1896 έως σήμερα”. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από την οδό Ανδριανού 24, όπου κατά τον Φιλόστρατο, υπήρξε το σημείο που εξέπνευσε ο Αθηναίος οπλίτης – ημεροδρόμος, ο οποίος από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνος το 490 π.Χ και αφού διέσχισε μία πορεία 40 περίπου χιλιομέτρων, ανήγγειλε την περίφημη φράση νενικήκαμεν.

Αυτή η αναφορά του αρχαίου οπλίτη – ήμερο δρόμου έγινε η γενεσιουργός Αιτία καθιέρωσης του Μαραθωνίου ως αγώνισμα του στίβου στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα και η οργάνωση χιλιάδων Μαραθωνίων ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, ο οποίος θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα αναδειχθεί σε όλο το εύρος η πορεία της εξέλιξης του Μαραθωνίου δρόμου από το 1896 έως και σήμερα.

Οδηγός μας σε αυτήν την διαδρομή θα είναι ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στον Μαραθωνίο δρόμο, ως κάτοχος της Πανελλήνιας επίδοσης.

Ώρα έναρξης: 11.00

Σημείο συνάντησης: Είσοδος της Αρχαίας Αγοράς, Ανδριανού 24

Συμμετοχή ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση θέσης στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/59018064519

Web: www.athensculturenet.com

Μοιραστείτε το
Εισιτήριο
Free

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
  • Ημερομηνία
    18 Μαρτίου 2023 11:00
  • Κατάσταση
    Προηγούμενες
  • Κατηγορία
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο