Αθηναϊκές διαδρομές: Περίπατος στα ιστορικά κτήρια του ΕΚΠΑ

Από τον Βυζαντινό Ναό της Καπνικαρέα στο Μεσοπολεμικό κτήριο του Ιστορικού Αρχείου ΕΚΠΑ. Ένας περίπατος στον χρόνο και στα εμβληματικά κτήρια του ΕΚΠΑ.

Οι Αθηναϊκές διαδρομές του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και το Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ, με οικοδεσπότες τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη (αν. καθηγητή ΕΚΠΑ), τη Χάιδω Μπάρκουλα (ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ) και τον Δημήτρη Παυλόπουλο (καθηγητή ΕΚΠΑ), σας προσκαλούν σ’ έναν ξεχωριστό περίπατοαπό τον Βυζαντινό Ναό της Καπνικαρέα στο Μεσοπολεμικό κτήριο του Ιστορικού Αρχείου ΕΚΠΑ,την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:30π.μ.

Η εκκίνηση θα γίνει από τον Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Ερμού & Καπνικαρέας 10, Πλατεία Καπνικαρέας). Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε προς εμβληματικό κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τα Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30) – όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν τόσο στον εσωτερικό όσο και στον προαύλιο μνημειακό χώρο.  Ο περίπατος θα συνεχιστεί με μία δεύτερη στάση στο εντυπωσιακό κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ακαδημίας & Ιπποκράτους). Η περιδιάβαση θα συνεχιστεί με μια τρίτη στάση σε ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα, το Παλιό Χημείο (Σόλωνος 104). Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ (Σκουφά 45). Ένα μεσοπολεμικό κτήριο που στεγάζει την ιστορία του ΕΚΠΑ από το 1837 έως σήμερα.

Ώρα: 10:30π.μ.

Τόπος συγκέντρωσης: Ιερός Ναός Καπνικαρέα (Ερμού & Καπνικαρέας 10)

web: www.athensculturenet.com

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο