Απογευματινές ξεναγήσεις ενηλίκων στο ΒΜΦ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «10 χρόνων ΒΜΦ», το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλείτους ενήλικους επισκέπτες να επισκεφθούν τους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και να ανακαλύψουν την ιστορία του μέσα από απογευματινές ξεναγήσεις με ελεύθερη συμμετοχή και “early drink”!

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαυμάζουμε τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ουαιώνα και ανακαλύπτουμε τον ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή του Γκαζιού.

Η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι μία συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Θα έρθουμε σε επαφή με τις μυρωδιές του εργοστασίου, θα ακούσουμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια που θα μας «ξαφνιάσουν» και θα αγγίξουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό.

Οι απογευματινές ξεναγήσεις ξεκινούν στις 19.00 και διαρκούν περίπου μία ώρα. Οι χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 21.00 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, να ακούσουν τα αποσπάσματα των προφορικών συνεντεύξεων των εργαζομένων στα διάφορα σημεία της μουσειακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αισθητηριακή διαδρομή και φυσικά να χαρούν το ποτό τους μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα!

Πληροφορίες

Οι απογευματινές ξεναγήσειςπραγματοποιούνται τις Πέμπτες: 30 Μαρτίου | 6, 20, 27 Απριλίου |  11, 18, 25 Μαΐου | 5, 19 Οκτωβρίου | 2 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης ξενάγησης:  19.00

Διάρκεια: 60-70 λεπτά

Συμμετοχή: Ησυμμετοχή στις απογευματινές ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Στη δωρεάν δράση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ποτό τους από το Technopolis Café.

Κράτηση θέσης μέσω viva.gr

*Για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο