Το CNN «ξεχώρισε» φέτος την Πρωτοχρονιά της Αθήνας

Την εικόνα της Αθήνας να γιορτάζει την έλευση του 2023, με το φαντασμαγορικό θέαμα που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος και τα πυροτεχνήματα να λούζουν με φως την Ακρόπολη, μετέφερε ζωντανά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN InternationalΤο δίκτυο ξεχώρισε την ελληνική πρωτεύουσα, αφιέρωσε σημαντικό τηλεοπτικό χρόνο  με έξι διαδοχικές ζωντανές συνδέσεις και φιλοξένησε ζωντανά τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, λίγη ώρα προτού εκείνος ανέβει στην σκηνή για την αντίστροφη μέτρηση και την υποδοχή του νέου χρόνου.  Ο κ. Μπακογιάννης αξιοποίησε την παρουσία του στην  υψηλότερη ζώνη τηλεθέασης του καναλιού για να στείλει στο παγκόσμιο κοινό το μήνυμα, ότι η Αθήνα όχι μόνο επανακάμπτει, αλλά προχωρεί μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το CNN  είχε στήσει ειδική εξέδρα πάνω στην πλατεία Συντάγματος, και έκανε έξι ζωντανές συνδέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, ενώ ταυτόχρονα περισσότερα από 200 συνεργαζόμενα δίκτυά του σε όλο τον κόσμο μετέδιδαν τις εικόνες από το εντυπωσιακό σκηνικό στην “καρδιά” της πόλης.

Το πρωτοχρονιάτικο σόου με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα πάνω από το Σύνταγμα, καθώς και το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» που τραγούδησαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής μαζί με τους οικοδεσπότες Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτάτον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε μπροστά από τη σκηνή, έφτασε από άκρη σε άκρη του πλανήτη, προσφέροντας μία τεράστια σε μέγεθος, προβολή της Αθήνας, που χθες βράδυ κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη, στο δίκτυο CNN International: «Οντως, είναι (γιορτινή η ατμόσφαιρα). Είναι υπέροχο που είστε μαζί μας. Καλησπέρα. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός στον αέρα, μεγάλη χαρά. Είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε όλοι μαζί μετά από πολύ καιρό, μετά την πανδημία. Και η Αθήνα, όχι απλά ανακτά τα βήματά της, αλλά προχωρά με γρήγορους ρυθμούς μπροστά, με πολλή αισιοδοξία και πολλή αυτοπεποίθηση. 
Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι είναι αυτό που κάνει την Αθήνα τόσο ιδιαίτερη μια μέρα σαν αυτή; 
Κ. Μπακογιάννης: Φανταστείτε πως είστε σε μια πόλη, όπου κυριολεκτικά μπορείτε να επιλέξετε τον αιώνα στον οποίο θέλετε να ζήσετε. Στην αρχαία και στη σύγχρονη εποχή. Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη, ζωντανή, παλλόμενη, δυναμική μητρόπολη και ασφαλώς είμαστε πολύ υπερήφανοι για την αρχαία μας κληρονομιά. 330 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Η παραλία μόλις σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο. Είμαστε εδώ απόψε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά και δε χρειάζεται καν πανωφόρι.».

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο