Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης. Η παράσταση που κέρδισε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»!

Θεατρική και ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, όταν στην κεντρική αίθουσα του μουσειακού χώρου δόθηκαν οι τρεις παραστάσεις που προκρίθηκαν, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης που υλοποιείται από τοCultureisAthens του Δήμου Αθηναίων.

Το κοινό που παρακολούθησε τις τρεις παραστάσεις μεταφέρθηκε σε τρία διαφορετικά σκηνικά έμπνευσης από τους τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Η πρώτη παράσταση, του Βασίλη Τρυφουλτσάνη, με τίτλο «Αγγέλων Πόνημα» οδήγησε το κοινό με απλό σκηνικό τρόπο σε συνδυασμό με λόγο και χορευτικές κινήσεις στον χώρο στο πρόσωπο της Αγγελικής Χατζημιχάλη. Η δεύτερη παράσταση, του Γιώργου Σιούλα, με τίτλο «Υπό το θόλο του Ιωνικού ουρανού» μας μετέφερε σε κλίμα αναπόλησης ζωής με σκέψεις για την πορεία της Ελληνίδας λαογράφου, μέσα από μια  συγκινητική και ιδιαίτερα παραστατική αφήγηση. Το τρίτο έργο, της Μαριάννας Τζανή, με τίτλο «ΕΔΩ. Ένα σκηνικό τέχνασμα για την μετακίνηση» το οποίο κρίθηκε ως η καλύτερη παράσταση, τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και με την ψηφοφορία του κοινού, έδωσε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στον χώρο, καθώς η σκηνοθετική έμπνευσή της εντυπωσίασε με την πρωτοτυπία της ως συνολικό αποτέλεσμα λόγου, μουσικής και συμμετοχής των θεατών στην έννοια της μετακίνησης.

Και οι τρεις παραστάσεις εμπνεύστηκαν από τον χώρο του μουσείου, τη ζωή, το έργο και τις μετακινήσεις της Αγγελικής Χατζημιχάλη στον ελλαδικό χώρο, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.Το βραβείο απένειμαν στην Μαριάννα Τζανή η κ. ΈλιαΒλάχου και ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος, μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια της δράσης καθώς ακολουθείη θεατρική παράσταση στο στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων σήμερα στις 19.00.

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο