Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά!

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα «Κυψελάκια»!

Τα «Κυψελάκια» ξανά στην Αγορά! Η δωρεάν δράση που αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα στα παιδιά επιστρέφει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, κάνοντας τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το απόλυτο στέκι για τα πιο δημιουργικά «Κυψελάκια»,από όποια γειτονιά κι αν έρχονται! Από το πρωί έως και το απόγευμα, οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών δίνουν ξανά ραντεβού στην Αγορά για να απολαύσουν μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με ελεύθερη είσοδο. Από χορό, ζωγραφική και πήλινες χειροτεχνίες μέχρι «ταξίδια» σε προϊστορικές εποχές και «εξερευνήσεις» σε θρυλικά μυστήρια, ό,τι μπορεί να γεννήσει η παιδική φαντασία γίνεται αφορμή για ατελείωτο παιχνίδι και διασκέδαση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Χορεύουμε;

11:00-12:00, Αίθριο | Για οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών

Κάθε πότε απαντάς καταφατικά σε αυτήν την ερώτηση; Δέξου την πρόκληση, πάρε το παιδί σου από το χέρι και ελάτε να χορέψουμε και να παίξουμε όλοι μαζί! Το «Χορεύουμε;» είναι ένα οικογενειακό εργαστήρι αυτοσχεδιαστικής κίνησης, χορού και σωματικού θεάτρου, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικες, από την ομάδα A(r)ct. Με εργαλεία μας την κίνηση και τη μουσική, καθώς και μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αλλά και σε ζευγάρια (ενήλικας-παιδί), αφήνουμε τους μικρούς ειδήμονες της φαντασίας να μας υπενθυμίσουν πώς είναι να χορεύεις και να παίζεις χωρίς ενδοιασμούς!

Είσοδος ελεύθερη

Στα ίχνη των «γιγάντων»

12:00-13:30, Creative Lab 2 | Για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών

Πώς ήταν η ζωή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν; Χρησιμοποιώντας μια μαγική μηχανή του χρόνου, ταξιδεύουμε στην παλαιολιθική εποχή, ανακαλύπτουμε γιγαντιαία ζώα, δημιουργούμε τα εργαλεία των προϊστορικών ανθρώπων και μπαίνουμε σε μία σπηλιά, όπου θα ζωγραφίσουμε τις δικές μας αναπαραστάσεις και θα τους δώσουμε «ζωή»!

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά

Μια σκιά στα βάθη της λίμνης!

13:30-15:00, Creative Lab 2 | Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Τι συμβαίνει στα βάθη μιας λίμνης και τι μπορεί να ταράσσει τα ήρεμα νερά της; Ετοιμαστείτε για ένα περιπετειώδες ταξίδι σε μία λίμνη γεμάτη μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε! Με αφορμή τη θρυλική λίμνη του Λοχ Νες και το μυστήριο γύρω από τον μυθικό «κάτοικό» της, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι γεμάτο δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά! Ελάτε να εξερευνήσουμε τη λίμνη, να παίξουμε, να μπούμε σε ρόλους, να συνεργαστούμε, να μοιραστούμε δημιουργικές ιδέες και να διερευνήσουμε το «άγνωστο»!

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά

Με πηλό και φαντασία

15:00-16:00, Creative Lab 1 | Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών
16:00-17:00, Creative Lab 1 | Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Ο Άρης Σιχλιμίρης από το εργαστήριο κεραμικής «Πηλός», έρχεται με το πρόγραμμα «Με πηλό και φαντασία» για όλους τους μικρούς μας φίλους! Μικρές σφαίρες, φύλλα και κορδόνια από πηλό μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε τρισδιάστατες μορφές με χρηστικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα.

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 παιδιά ανά εργαστήριο

Ζωγραφική για όλους!

11:00-18:00 | Για παιδιά όλων των ηλικιών

Από τις 11:00 έως τις 18:00, τα Κυψελάκια κάθε ηλικίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, γεμίζοντας την Αγορά με χρώμα!

Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο