ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – 3oς ΚΥΚΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ: Γενικά Αρχεία του Κράτους και Μουσική Βιβλιοθήκη, Λίλιαν Βουδούρη

3η στάση στους Αμπελόκηπους και στην ευρύτερη περιοχή τους, κάνει το πρόγραμμα του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, Πολιτισμός στις Γειτονιές, από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους δράσεων, τον Μάιο στην Κυψέλη και τον Ιούνιο στο Παγκράτι, που βρήκαν θερμή ανταπόκριση από κατοίκους και επισκέπτες, κάθε ηλικίας.Φορείς και οργανισμοί πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας, δημόσιοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί ανοίγουν τις πόρτες για αποκαλυπτικές ξεναγήσεις αλλά και συναρπαστικές φιλοξενίες ενώ παράλληλα συνεργάζονται δημιουργικά.

ΤΡΙΤΗ  25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γενικά Αρχεία του Κράτους και Μουσική Βιβλιοθήκη, Λίλιαν Βουδούρη

Μια διπλή ομιλία με αποκαλυπτικό περιεχόμενο  και σημαντικά τεκμήρια, από τα Γενικά  Αρχεία του Κράτους, με αφετηρία την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Αρχικά θα παρουσιαστεί η νέα, ψηφιακή Πύλη των Γ.Α.Κ. για το 1922 και στη συνέχεια, εστιάζοντας στους Αμπελόκηπους,  η αστική αποκατάσταση των προσφύγων σε αυτήν την γειτονιά της Αθήνας.

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση θέσης στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eventbrite.com/e/430765690777

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο