«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» & «Ειδύλλια Οδός»… kids edition από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς: Ανακαλύπτοντας τη Μελίνα»
Για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών

Με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια από τη γέννηση Μελίνας Μερκούρη (η οποία θα γιορταζόταν το 2020 αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω πανδημίας), η Τεχνόπολη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμούκαι το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, διοργανώνει μέχρι τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» προς τιμήν της «τελευταίας Ελληνίδας θεάς», παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό και εκθέτοντας για πρώτη φορά αντικείμεναπου αντανακλούν τη σημαντική παρουσία και συνεισφορά της στον κινηματογράφο, το θέατρο και την πολιτική.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διεθνή πορεία της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit για παιδιά από 6 ετών που κάνει τη γνωριμία μαζί της… παιχνίδι! Κάθε μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ειδικά σχεδιασμένο kit και να κάνουν μία εξατομικευμένη περιήγηση στην έκθεση, «ανακαλύπτοντας τη Μελίνα» μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης και κάρτες ζωγραφικής που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο μίας από τις μεγαλύτερες γυναικείες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

«Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών»
Για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών

Μέχρι τις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν ό, τι πιο φρέσκο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τέχνη, μέσα από την ομαδική έκθεση «Ειδύλλια Οδός» που παρουσιάζεται στην αίθουσα Μηχανουργείο και στο προαύλιό της. 33 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό εμπνέονται την πρωτοφανή συνθήκη της πανδημίας και του εγκλεισμού, πειραματίζονται με πρώτες ύλες, χρησιμοποιούν χώμα, μαλλί, καλάμια, μάρμαρο, υφάσματα, κλωστές, βελόνες κι αργαλειούςκαι «συνδιαλέγονται» μέσα από τα έργα τους με το παρόν και το παρελθόν.

Τα παιδιά από 5 ετών έρχονται σε επαφή με την «τέχνη των υλικών», μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου. Τι μυρωδιά έχει το χώμα; Πόσο μαλακό είναι το μαλλί; Τι θόρυβο κάνουν τα καλάμια όταν φυσάς ή το χαρτί όταν τσαλακώνεται; Οι μικροί καλλιτέχνες ανακαλύπτουν τις διάφορες ποιότητες των υλικών, πειραματίζονται με τις υφές τους και δημιουργούν το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Web: www.gasmuseum.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο