Μια Νύχτα στο Μουσείο «Ήρθαν από μακριά…!»

Σάββατο 24 έως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η αγαπημένη δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, αυτήν τη φορά με την πιο ταξιδιάρικη διάθεση αφού φέτος… «ερχόμαστε από μακριά» για να κοιμηθούμε μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Μικροί και μεγάλοι, ετοιμάστε αποσκευές για το πιο συναρπαστικό sleepover που έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Από το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου καιμέχρι το επόμενο πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7-11 ετών εξερευνούν τον κόσμο και τη μαγεία ενός ταξιδιού στο χώρο και στο χρόνο, μέσα από τέσσερις μοναδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι!

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο στις 18:00, λίγο πριν πέσει η νύχτα, όπου μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στο οικογενειακό παιχνίδι εξερεύνησης που ετοίμασε η ομάδα του ΒΜΦ. Μέσα στο βιομηχανικό σκηνικό του μουσείου, όλοι μαζί εξερευνούμε τα μηχανήματα, τις ιστορίες και τα υλικά που ήρθαν -και αυτά!- από μακριά και συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο φωταερίου. Με οδηγό έναν σπάνιο χάρτη, αποστολή μικρών και μεγάλων εξερευνητών είναι να επισκεφθούμε τα πιο απομακρυσμένα σημεία αυτού του εργοστασίου!

Οι στάσεις της περιπλάνησής μας περιλαμβάνουν, φυσικά, και πολλή μουσική και χορό. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASΑ μάς ταξιδεύει ως και την αφρικανική ήπειρο, μέσα από ένα εργαστήριο ρυθμού και μουσικής στο οποίο παιδιά και ενήλικοι αξιοποιούν τη μουσική του σώματός τους (body music, clapping) και τη φωνή τους (singing, chanting), γνωρίζοντας τους ρυθμούς και τα μουσικά όργανα που συνοδεύουν χορούς από την παράδοση της Δυτικής Αφρικής.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με προβολή ταινίας και ύπνο στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του μουσείου, ενώ η επόμενη ημέρα ξεκινά δυναμικά, με ένα πλούσιο και γεμάτο ενέργεια πρωινό Έως τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, τα παιδιά φορτώνουν τις αποσκευές τους με φαντασία και συμμετέχουν στο πιο ταξιδιάρικο εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας. Γίνονται χαρτογράφοι των κόσμων που θα γεννήσει η φαντασία τους και κινούνται ελεύθερα μέσα σε αυτούς, δίνοντάς τους ζωή με ανακυκλώσιμα υλικά και τρισδιάστατα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, οι μεγάλοι της παρέας απολαμβάνουν μια πρωινή ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του μουσείου, περιηγούνται στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και ανακαλύπτουν την πλούσια ιστορία του, η οποία συνδέεται άρρηκτα τόσο με την ευρύτερη γειτονιά του Γκαζιού όσο και με τη νεότερη ιστορία της πόλης της Αθήνας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

18:00 – 18:30
Φτάνουμε στο μουσείο, γνωριζόμαστε, στρώνουμε τα κρεβάτια μας και σχηματίζουμε ομάδες.

18:30 – 19:15

Ομάδα Πυξίδες: Οικογενειακό παιχνίδι εξερεύνησης στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου από την ομάδα του ΒΜΦ

Ομάδα Αστρολάβοι: «Oι Ρυθμοί αφηγούνται τις ιστορίες τους»,εργαστήριο ρυθμού και κίνησης από την Ομάδα ANASA.

19:15 – 20:00
Ομάδα Πυξίδες: «Oι Ρυθμοί αφηγούνται τις ιστορίες τους», εργαστήριο ρυθμού και κίνησης από την Ομάδα ANASA.

Ομάδα Αστρολάβοι: Οικογενειακό παιχνίδι εξερεύνησης στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου από την ομάδα του ΒΜΦ.

20:00 – 21:00
Τρώμε όλοι μαζί παρέα ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα που έχει επιμεληθεί το Technopolis Café.

21:00 – 22:30
Προβολή ταινίας με πιτζάμες για όλες τις ομάδες!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

08:30 – 09:30
Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα θρεπτικό πρωινό που έχει επιμεληθεί για εμάς το Technopolis Café.

09:30 – 11:00
Εικαστικό εργαστήρι «Φανταστικοί Κόσμοι» για τα παιδιά και παράλληλη ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για τους μεγάλους. Μετά το πέρας της ξενάγησης οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ατομική ταξιδιωτική έκθεση φωτογραφίας «Terra Incognita» του Αθανάσιου Μαλούκου που φιλοξενείται στους χώρους της Τεχνόπολης.

Η δράση «Μια Νύχτα στο Μουσείο» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της elite strom® που παραχώρησε τα στρώματα ύπνου.

Πληροφορίες:

Σάββατο 24, 18:00 έως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, 11:00

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Κόστος Συμμετοχής: 80 € γονιός και παιδί. Στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα και η παροχή στρωμάτων ύπνου.

Κρατήσεις και πληροφορίες: 2130109325 (Δευτ.-Παρ., 11:00 – 17:00)
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

**Οι συμμετέχοντες στο sleepover θα έχουν έκπτωση 10% στο Industrial Gas Museum Shop και δωρεάν είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

www.gasmuseum.gr

Μοιραστείτε το
Συμμετοχή
80€ γονιός & παιδί

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο