Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με την Χρύσα Σπυροπούλου

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο τη Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με συντονίστρια τη συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας Χρύσα Σπυροπούλου.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων METAIXMIO συγκροτήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2015 και έκτοτε τα μέλη της συνέρχονται ανελλιπώς μία φορά τον μήνα, ημέρα Τετάρτη. Μέχρι το 2021 οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν στους χώρους του Πολυχώρου Μεταίχμιο, στην οδό Ιπποκράτους 118 (Αθήνα), ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η επικοινωνία γινόταν διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, επιλέγονται και συζητιούνται μυθιστορήματα και διηγήματα, από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, έργα του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Για πρώτη φορά η Λέσχη θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον χώρο του Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, με παράλληλη διαδικτυακή σύνδεση για τα μέλη εκείνα τα οποία συμμετέχουν στις συναντήσεις – συζητήσεις από άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και το εξωτερικό.

Το βιβλίο που θα επεξεργαστούμε και θα συζητήσουμε στη συνάντηση του Οκτωβρίου είναι το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ζορίς-Καρλ Ουισμάνς (1848-1907) Ανάστροφα, μετάφραση Ρίτα Κολαϊτη, Στερέωμα 2019.

*Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μπορούν να απευθύνονται στο events@metaixmio.gr ή στο polychoros@metaixmio.gr

**Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Λέσχες ανάγνωσης – metaixmio.gr

Περισσότερα στο athensbookspace.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
  • Ημερομηνία
    25 Οκτωβρίου 2023 19:00
  • Κατάσταση
    Προηγούμενες
  • Κατηγορία
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο