«Κυριακές στην Αθήνα»: Στα έγκατα της γης

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Ελεύθερη συμμετοχή – Με κράτηση θέσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις οικογένειές τους θα λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πόσο σημαντική είναι «Η γη… το σπίτι μας!».

Στην τέταρτη κατά σειρά «Κυριακή στην Αθήνα», τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη γη και τα μυστικά της, θα μάθουν πώς να φροντίζουν τη φύση και το περιβάλλον, θα γίνουν μικροί κηπουροί και θα εκφραστούν ελεύθερα μέσα από εργαστήρια body music και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξυπνήσουν το οικολογικό πνεύμα και θα συναρπάσουν!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Κέντρο Τεχνών, Πινακοθήκη (Μεταξουργείο). H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Στα έγκατα της γης
Εργαστήριο body music για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών 

Εάν δεν μας είχε μείνει τίποτε άλλο στον κόσμο, με ποιους τρόπους θα παίζαμε μουσική; Σε ποια σημεία του σώματός μου έχω διαφορετικούς ήχους; Ποιος είναι ένας από τους βασικότερους και πιο δυνατούς ήχους;

Τακα ντιμι τα ντι γκι να τομ! Ανακαλύπτουμε την επαναλαμβανόμενη κίνηση και πώς από την φροντίδα της γης γεννιούνται τραγούδια και παραδόσεις. Δοκιμάζουμε ήχους από το σώμα και το στόμα για να αναπαράξουμε φυσικά φαινόμενα, βλέπουμε την δύναμη της Γης και φτιάχνουμε μια μεγάλη σκεπή που μας προστατεύει από δυνατούς ανέμους και βροχές;           

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00
Διάρκεια: 60’

Πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854

Απαραίτητη η τηλεφωνικής κράτηση: 2130109325 (Δευτέρα-Πα, 11:00-17:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο