«Κυριακές στην Αθήνα» από τον Δήμο Αθηναίων: Το δωμάτιο των θαυμάτων

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων,τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλουςσε απίθανες δράσεις!

Κυριακή 22 Μαΐου 2022
Ελεύθερη συμμετοχή– Με κράτηση θέσης

Η αγαπημένη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφει τον Μάιο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσει Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ΔΗΜ) που κάθε χρόνο τιμάται στις 18 Μαΐου. Την Κυριακή 22 Μαΐου τα μουσεία γιορτάζουν και προσκαλούν τις οικογένειες μεπαιδιά σε μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή στους χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης.

Η δύναμη των μουσείων

Τα μουσεία μπορούν να μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι, το θέμα που επέλεξε φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι«Η Δύναμη των Μουσείων», σε μια προσπάθεια να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οχτώ χώροι που θα ανοίξουν τις πόρτες τους την Κυριακή 22 Μαΐου έχουν σχεδιάσει τις δράσεις τους με έμπνευση το θέμα της φετινής ΔΗΜ κι έτσι οι συμμετέχοντεςκαλούνται ναλάβουν μέρος σε απίθανα εκπαιδευτικά προγράμματα,ευφάνταστα εικαστικά εργαστήρια και πρωτότυπα δημιουργικά παιχνίδια,ανακαλύπτοντας τις συλλογές των μουσείων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μικροί μας φίλοιεκφράζονται ελευθέρα, δημιουργούν, παίζουν, εξερευνούν και ανακαλύπτουντη δύναμη των μουσείων! 

Την Κυριακή 22 Μαΐου συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Τεχνών, Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Πινακοθήκη (Μεταξουργείο), Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα.Για τησυμμετοχή στις δράσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσηςανά χώρο ενδιαφέροντος.

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Το δωμάτιο των θαυμάτων
Για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών

Στην αναγεννησιακή Ευρώπη, οι άνθρωποι είχαν τη συνήθεια να συλλέγουν αξιοπερίεργα και εξωτικά αντικείμενα και στη συνέχεια να τα εκθέτουν όλα μαζί, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταξινόμηση. Αυτές οι συλλογές παράταιρων αντικειμένων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτίθεντο σε ντουλάπιαή σε «δωμάτια των θαυμάτων»(lescabinetsdecuriosités) τα οποία αποτελούν τον πρόδρομο των σημερινών μουσείων.

Το δημιουργικό εργαστήρι Πιλ Πουλ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν ένα «δωμάτιο θαυμάτων» με έμπνευση τα αντικείμενα της συλλογής Ε.Λ.Ι.Α. της έκθεσης «Οδοιπορικό στην Αθήνα» που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

Ώρα: 11.00
Διάρκεια: 60’

Πληροφορίες
Ηρακλειδών 66Α& Θεσσαλονίκης, Θησείο, 11851

Απαραίτητη η κράτηση: 2103452150 (Δε-Πα10.00-14.00)

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επόμενες «Κυριακές στην Αθήνα»: 5 Ιουνίου «Η γη… το σπίτι μας!», 11 Σεπτεμβρίου «Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!», 16 Οκτωβρίου «Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!», 6 Νοεμβρίου «Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι»

Πληροφορίες: 
gasmuseum.gr & opanda.gr

Μοιραστείτε το
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο