Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ

«Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»

Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ» για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο μουσείο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες.

Μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί τον ήχο μιας ατμομηχανής; Πώς εκφράζεται με το σώμα μια έντονη γραμμή στο χαρτί; Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης μέσα από τα ίχνη που αυτή αφήνει και θα εξερευνήσουν τις εκφραστικές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν την φαντασία τους και θα τους εμπνεύσουν ώστε να δημιουργήσουν… «από την κορυφή ως τα νύχια»!

Εικαστικό εργαστήριο «Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Για παιδιά 11-13 ετών
Πότε: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής (για τις 2 συναντήσεις): 20€
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Web: www.gasmuseum.gr

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)

**Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά, 4-17 ετών εναλλακτικά, μπορούν συμμετέχουν με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
Εισιτήριο
(για τις 2 συναντήσεις)
20€
Λεπτομέρειες Εκδήλωσης
Αναζήτηση Εκδηλώσεων
EL
Μετάβαση στο περιεχόμενο