Δημοτικό  Θέατρο Λυκαβηττού

Ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας, το Δημοτικό  Θέατρο Λυκαβηττού, αναβαθμίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και επιστρέφει στην καρδιά της πόλης. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, το ιστορικό θέατρο που επί σχεδόν πέντε δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς στον πολιτισμό της Αθήνας, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του πλήρως ανακαινισμένο, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εμπνέεται από την πανοραμική θέα της κορυφής του λόφου και παρουσιάζει μια «βεντάλια» θεαμάτων.

Το υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού υπήρξε το καλλιτεχνικό όραμα της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Συνοδινού που υλοποίησε ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος. Από τις 12 Ιουνίου 1965 που λειτούργησε για πρώτη φορά μέχρι το 2008 που έσβησε τα φώτα του, αποτέλεσε οξυγόνο πολιτισμού καθώς οι εκδηλώσεις που φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι είχαν καθολικό ενδιαφέρον.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, το θρυλικό θέατρο περνά σε νέα εποχή. Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά διατηρώντας πάντα ως βάση την ιδέα του Ζενέτου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού καλωσορίζει τους θεατές σε έναν σύγχρονο και απόλυτα ασφαλή πολιτιστικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει συναυλίες, παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θεάματα που θα αφήσουν εποχή.

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να «αγκαλιάσουν» τη νέα εποχή του θεάτρου και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις σε αυτό το ιστορικό σημείο της πόλης που θα μείνουν ανεξίτηλες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
Λεπτομέρειες Χώρου
Χάρτης Χώρου
Search Event
Εκδηλώσεις του Venue
1 Αυγούστου 2024
Every me and every you στον κατάλληλο χώρο, την κατάλληλη στιγμή.
Προσεχείς
1 Ιουνίου 2024
Η ομάδα Dimensions έρχεται ξανά για το πιο εντυπωσιακό party της until today.
Προσεχείς
28 Μαΐου 2024
Ο τραγουδιστής των Slipknot και Stone Sour ζωντανά στον Λυκαβηττό!
Προσεχείς
Μετάβαση στο περιεχόμενο