Το Athens Culture Net Του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τρία συναρπαστικά podcast!

Η Ελένη Κοκκίδου, η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και η Γιώτα Φέστα, τρεις καταξιωμένες πρωταγωνίστριες, του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης, μας οδηγούν σε έναν Περίπατο Μαθητείας στον Εθνικό Κήπο, που αναδεικνύει την ιστορία, την μνήμη, την πόλη και τους ανθρώπους της. Την σκηνοθεσία έχει ο Θοδωρής Γκόνης.

Μέσω τριών ξεχωριστών podcast, περπατούμε μαζί τους ανάμεσα από τις προτομές των ποιητών , Διονύση Σολωμού, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ζαν Μορεάς, αλλά και του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια ή του Ελβετού τραπεζίτη Εϋνάρδου, διασχίζοντας τα κηποτεχνικά επιτεύγματα του Φρανσουά Λουί Μπαρώ, και μαθαίνουμε για τη φροντίδα και την αγάπη της απαγηρόρητης βασίλισσας Αμαλίας.

Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και ανακαλύψετε τα τρία συναρπαστικά podcast!

https://bit.ly/3V86C0x

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εθνικό Κήπο με αφορμή την 26η Απριλίου που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ιστορικών Κήπων, δημιούργησαν μια σειρά δράσεων για να γνωρίσουμε τους χώρους αυτούς καλύτερα, να ευαισθητοποιηθούμε και να τονίσουμε την ιστορική και περιβαλλοντική τους αξία και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στον αστικό ιστό.

Τα κείμενα βασίζονται στο βιβλίο των Θοδωρή Γκόνη και Ελένης Στρούλια, “Εθνικός Κήπος – Περίπατος Μαθητείας 20+1 στάσεις”, (εκδόσεις Άγρα).

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Αθήνα 9.84. Ο Εθνικός Κήπος, είναι ένας πολύ σπουδαίος ιστορικός κήπος με μοναδικά χαρακτηριστικά, και με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχει στο φετινό εορτασμό, ως επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Ιστορικών Κήπων.

www.athensculturenet.com

Search Event
Μετάβαση στο περιεχόμενο